zondag 12 september 2010

Caro Emmerald


Helemaal thuis in de tijd van de Golddiggers hoort Caro Emmerald. Genieten dus!
Kent u haar al? Caro Emmerald ? Caroline Esmeralda van der Leeuw werd geboren op 26 april 1981 in Amsterdam en is dus een zangeres van Hollandse bodem. Haar eerste single kwam uit in Nederland in 2009.
Haar eerste album, Deleted Scenes From The Cutting Room Floor werd uitgebracht op 29/01/2010. Het album bevat een mix van ballroom jazz, tango's en mambo's in een eigentijdse productie. Deleted Scenes From The Cutting Room Floor is het best verkochte album in Nederland met meer dan 29 opeenvolgende weken, het vorige record van 26 weken stond op naam van Michael Jacksons album Thriller.
In december 2009 werd haar tweede single A Night Like This uitgebracht en bereikte de nummer 1 positie in de Nederlandse hitlijsten. Haar meest recente (mei 2010) release is That Man.

Na het succes in Nederland zijn er al nummers uitgebracht in Italiƫ, Frankrijk, Zwitserland, Belgiƫ en nog veel meer landen zullen volgen.
In mei 2007 Caro Emerald kreeg een telefoontje van de Nederlandse producenten Jan van Wieringen en David Schreurs. Met een andere producent, zouden ze een lied hebben geschreven voor een Japanse pop act met de veelgeprezen schrijver Vince Degiorgio (Atomic Kitten, A-Teens, N'Synch, Love Inc AO). Maar hun demo zanger kon het niet maken. Ze moesten snel iets, en dat is hoe Caro kwam bij de demo van de "record Back It Up". Caro vond het nummer zo goed dat ze het heeft toegevoegd aan haar live repertoire. Een jaar later kreeg ze de kans om het uit te voeren op de lokale tv-zender AT5 in Amsterdam